Followers

Sunday, 5 October 2014

test one two three one two three. hehehe

Wednesday, 4 September 2013

Hahah. Bijaksana lah sangat? Puii

Nak tengok orang bijak tu bebetul bijak ke tak. Tengok dia tergugat tak dengan apa yang kita ngutuk pasal dia. Tudia, terus tulis pasal keburukkan orang tu. Dah tu dalam masa sama memalukan diri sendiri pulak tu? Kau ingat kau baik sangat? Aib orang tak reti jaga ke? Kau tu kalau berdendam tunggu masa nak balas pun, jangan kau lupa aku orang tengah yang tahu cerita kau dari A sampai Z. Kau punya bangkai dalam hati tu dah berkepuk dah. Tau dah. Tapi ada orang yg kau dengkikan tu amek kisah pasal kau? Hehe. Dia tergelak guling-guling hidup atas duit. Hidup atas duit pun dia berkongsi dgn org. Tade kedekut macam kau. Kau tak da duit tak da duit tau-tau dah pegi England. Takda duit takda duit tau-tau dah sampai Mekah. Opss Mekah? Alhamdulillah insaf rupaynya kau. Jangan lupa doakan orang-orang macam aku :)

Thursday, 29 August 2013

Jangan kau ingat....

Aku tak faham tau kenapa segelintar orang umur dah 25 ke atas tapi kenapa still tak fikirkan kesan baik buruk setiap tindakan yang dilakukan? Betul la pepatah omputih ada mengatakan "You age doesn't reflect your mature attitude, but experience does" Tapi tak jugak kekadang, kalau banyak pengalaman tapi bodoh tak berfikir pun tak berguna. Nak kata aku lak bodoh tak fikir, eleh, aku akan gunakan alasan aku baru 20tahun. Ada kisah kau nak cakap bodoh? Cakap laaaa~ Tak pun senang je kalau nak puaskan hati manusia mcm kau nie, aah mmg aku bodoh. Nanti diam lah beliau. Tak diam jugak? Biarkan la beliau meroyan macam pmpuan hilang laki. Hakhak.

Jangan kau expect la, kalau kau dah berkahwin perangai kau berubah. Takde maknanya kalau dapat pulak laki jenis takut nak tegur bini. G mampus la mengkome oii. Orang yg jenis tak melawan kau baik depan baik belakang itu namanya dia dapat seorang laki yang amek tau pasal dia, gittew. Laki dia yg dengar luahan dia pato kalau spend time pulak perfect sekali, mmg terjamin la tingkah laku si isteri. Tak mcm jenis dapat laki yg tak bg feedback apa-apa. Sedar tak kau, laki kau pun malas layan kau?

Hahaha weh, aku gaya cakap macam dh kawen pulak. Bye.

Sunday, 12 May 2013

Neno neno

Blog sekarang bosannnn tak macam blog dulu. Yang dah berumah tangga semua menceritakan kebahgiaan dan harta yg melimpah- limpah. Abang aku cakap "tu la cara orang moden belagak" Tipu la okay deep inside ur heart tade rasa riak. Kau tu manusia je brah. Hahahaha.

Amboi, aku nie mengutuk orang ke hape? Hakhak. Aku nak masuk sem 4 bulan June nie. Aku dah dapat rasa dah dugaan sem akan datang nie, lagi dahsyat daripada sem lepas. Aku tau la punca dugaan sem lepas pasai apa, and punca yang sama jugak sem akan datang nie. Orang mesti fikir leh elak leh elak, memang taleh elak kalau aku tak ada kekuatan diri. Emm, rasa takut pulak bila kita nie ala-ala ada sixth sense leh tahu masa akan datang :(

Dari zaman akak aku dua ekor tu, sampai ke zaman aku la, aku rasa kitaorang punya zaman belaja memang sama. Kitaorang punya family jelah. Engkorang family duit banyak tu takyah cakap la. Aku malas nak cakap, okay lah bye

Monday, 22 April 2013

Semester break

Seem like i will be active with blogger world back? Is that really nescessary? Hahaha. Hilangkan bosan boleh lah. I'm in semester break now. Starts 18th April last week. Its been a long time ive didnt come back hometown, i dont know why. Lupa daratan kawan-kawan aku cakap. They dont know what bothering me. I'm all alone stand by my own in Ipoh. Nobody can interrupt while i need to be alone. Okay dah.....

I will be in here, Johor Baharu, spending my whole semester break with my sister until her posting letter been approved by the gomen. Cehh. She will be in Ipoh by June or by this year, i guess. And like usual i love being a babysitter to my two little cute niece, Nur Alesya and Nur Alia. Im going to take care of them while my sister working. Nasib yg sorang tu dah sekolah darjah satu tadelah Maksue mengekek nak jaga. Ulalala.

Tuesday, 19 March 2013

Its took long time..

Its been a long time ago. Seems like I'm going to reminiscing old memories. Hehe. Five month already, with this five month i've learnt a lot about life from someone who are willing to recover me. Yes recover from pain that i never think its going to happen. I wanna start letting you know this, because of you my life has a purpose. You helped me be who i am today, i see myself in every word you said. Sometimes it feels like nobody gets me. Trapped in a world where everyone hates me. There's so much that i'm going through. I wouldn't be here if it wasn't for you.

You must trust that if one fine day someone betrayed you, left you, there's a good person for you in future :)

Saturday, 16 March 2013

Tak nak lama lagi ke tak post apa-apa kat blog Wawa oiiiii?!! Bye :p

Tuesday, 17 July 2012

NO TITLE

Dah nak dekat sebulan lebih aku berada di Ipoh. Dah lama-lama tu terasa perasaan sayu datang menerjah dalam hati. Sayu kenapa? Ntah lah. Kalau boleh aku tak nak ada apa-apa onar pun dalam semester dua tahun ini. Tak sangka, datang lagi dugaan. Iaitu budak-budak, hmm biasala nama je sebaya tapiiiiiiii :(

Pasal magie aje pun dorang pertikaikan sesama dalam satu rumah. Aku dah msg seorang budak nie nak magie dia, aku dah terniat, kalau aku makan makanan orang walaupun mintak kebenaran, aku akan ganti balik. Sebab aku mintak magie sebab aku nie kuat makan! Jadi aku nak makan. Dah tu dia cakap dekat "kakak angkat" dia yang sebaya dengan aku tuhh aku amek makanan tak cakap. Lailahaillallah. Aku rasa kan, macam nak beli magie 3packet yg dalam ada lima tu then campak kat muka dia. Setakat magie goreng yang dia beli dalam satu pack ada lima rm3.50 tu jeh dia nak berkira? What the fuckkkkkkkk meng! Hah mula dah. Eeeeeeeee ada jugak aku jumpa manusia macam nie punya kedekut tahi babi. Senang bukan nak mencarut?

Tak payah lah nak menuduh aku "kalau makanan boleh cari, tak mustahil duit tak boleh carik" Hello tetek besar, mak aku tak pernah ajar aku mencuri tau. Aku tau la hidup aku, mak aku pena simpan cash dalam almari aku tau tapi sikit pun aku tak teringin nk amek. Apa aku nak beli? Kakak-kakak abang-abang aku semua letak duit merata-rata tak terhingin aku nak kutip atas lantai tuu, lagi dorang bising sebab aku tak sapu rumah adalah. Dasar budak kampungggg! Jenis tak bercampur luar macam itu lah. Ee letih.

Terasa kehilangannya

Hai. Memang tak lama pun aku tak update blog aku nie. Biarlah. Zaman blog-blog nie dah lama berlalu. Sekarang rasa macam dah tak heran sangat dengan blog and facebook. Facebook pun aku dah deactive-kan. Mungkin dalam jangkaan aku, agak-agak aku dah bertunang ke, dah ada family ke, baru aku buat akaun facebook yang baru. Hekhek :P maklum sahaja perpektif bebudak sekarang, "facebook untuk orang tua". Mana tak nya, dulu zaman myspace ada tak kakak or abang-abang kita ada myspace? Sekarang, segala bawah bacang family pun kita tak akan tersangka bakal "tersempak" dalam facebook.

Jauh benar tajuk blog dengan introduction penulisan aku kali ini kan........

Kehilangan. Siapa-siapa pun pasti akan rasa kehilangan tapi tak tersangka kehilangan sebegini rupa yang aku rasakan. Tak apa lah, mungkin bukan jodoh kita, ecehh. Tapi serius la, kalau nak hilang pun, boleh rasanya bagitahu dulu "Yang abang mungkin hilang 3minggu nie nak outstation (kahwin)" Bagitahu jela, tak ada lah orang tercari-cari kau menghilang kemana. Ini entah kau hidup atau tak, sihat ke tak, koma ke stabil, hmm allahualam. Semoga penantian ini bakal terjawab, berjumpa lagi kita di entri terbaru di minggu hadapan, ahah! Dah macam berucap dalam rancangan sendiri pula. Okay gerak khasssss :)

Saturday, 26 May 2012

Terkedu , terkesima . . .

Ada satu post kat twitter seorang hamba Allah nie bebetul buat aku terkedu , makan dalam , terasa hati jantung limpa , semuanyaaa

"Adik beradik orang kau sanjung tapi dengan adik beradik sendiri ? Tepuk dada tanya selera"

Mungkin dia ada masalah dalam kain kot kan ? Hahahahahahahahahhaahahahampeh

Friday, 17 February 2012

Macam mana nak struggle ?



Hai , lama tak menulis , bukan busy mana pun , cuma aku tade idea nak tulis apa . Ehh ? Hmm .

Aku memang sedar semenjak aku masuk Diploma niee , aku punya semangat belajar dah tak macam masa aku amek Pra dulu kenapa ehhhhh ? Adakah disebabkan aku terlalu banyak memain ? Takkan sebab aku berkawan sangat kot ? Tak pun nawaitu aku nak p kelas tu sebenarnya salah ? Hmm , takkan lah! Mungkin salah satu sebab nya ialah aku tak datang kelas masa chapter baru nak mula kot , kan ? Bila dah mula chapter baru , aku mintak tolong member ajorkan , memang ibarat mencurahkan air ke daun keladi lah kira nya .

Tadi petang kena brain wash kaw-kaw dengan Ijat and Furqan . Apa yang mereka bebelkan ialah aku tanak ke repeat speaking test ? Speaking test aku tertinggal sebab , aku overslept sampai kul7.30 , aku bangun nak mandi tuptup air tak da , habis expect aku nak pergi kelas dengan tak mandi semua ke ? Memang tak lah . Lagi satu , dorang awal-awal buat target dah carry marks semua dapat berapa , target markah final then calculate , tahu aku bakal dpt berapa ?
"2.5 jer wehhh! Ang nak buat apa dengan 2.5 nie ? Ang kata nak dekan ? Ang kata nak apply mara lagi . Memang mara nk minumum 2.5 , tapi kalau dah ang sorang 2.5 berjuta dpt lebih macam mana ?" Aku dah terkedu . Tatau nak kata apa weh . Risau apa akan jadi nanti , risau apa mak aku bakal rasa nanti , risau sangat sangat . Aku bukan tak nak belajar , aku aku akuuuuuuuu , argh! Bencinya macam nieee :(

Aku memang kena struggle habis ACCOUNT dengan MGT , tak kira , 3.0 mesti dalam tangannnnn .

Friday, 3 February 2012

Dapat signature Fauziah Ashari !

First time beli barang secara online . Tak tahu pun macam mana . Tapi kawan-kawan ada yang ajar , aku buat sendiri . Haaaaaa , selama nie mana aku berani nak beli benda through online , takut kena tipuu . Tapi , bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Puas aku carik buku sambungan cerita Ombak Rindu bila aku dapat tahu ada sambungannya . Aku carik kat semua kedai buku ngak ada dong . Kalau tak Voucher buku yang aku dapat tu aku memang nak beli novel dia . Hihi . Then aku decide carik kat internet , carik kat Alaf21 tak adaaa . Aku tak tahu pulak dah tukar terbitan kannn . Lepas tuu carik punya carik , akhirnyaaaaaaaa . . . . . . . . . . nun dekat Johor sanaaa aku p order tauuuuuu :P

Aku buat pembayaran kelmarin and petang tadi aku dapat . Dalam masa tak sampai sehari jeeee . Tak sangka , dapat tanda tangan Fauziah Ashari sekali , waaaaaaaaaaaaaaaaaaa *jakun gila aku . Buku nie mak aku belanja beli . Mekasih :)

Intens@intensmedia.com . Aku rasa intens idea nie Fauziah Ashari punya lahhh ? Sebab semua karya dia semua terbitan nie :) Thankyouuu Intens Idea ! Hug kiss hug kiss .

Friday, 20 January 2012

Perjumpaan IbuBapa .

Kenapa mesti ada perjumpaan antara cikgu dengan ibu bapa ? Lecturer dengan ibu bapa ? Bagi definisi aku sendiri lah , ianya salah satu cara untuk ibu bapa tahu yang kita nie success dalam pembelajaran ke ? Salah satu cara untuk tunjuk kat ibu bapa kita yang kita nie pandai kat sekolah ? Ataupun salah satu tektik untuk cikgu ataupun lecturer mengadu perangai kita kat sekolah ? Hmm , mungkin mungkin . Kalau budak sekolah tu mungkin lah tektik mengadu perangai , tapi kalau mahasiswa/mahasiswi lantak p kau lah , kannn ? Ehh , mak dengan abang aku tak macam tu .

Dari aku sekolah dulu , yang rajin datang amik report card dulu , hadir sukaneka aku ialah bapak aku sendiri :) Ayah aku dulu memang rajin layan karenah aku , rajin hantar and jemput aku kat sekolah dan sangat manjakan aku . keke . Tapi sekarang aku tak manja okay . Mak aku pula sibuk dengan pekerjaan dia , dia hanya membantu bapak aku . Dan boleh dikira mak aku "ketua keluarga" dan ayah aku amek alih tugas jaga anak-anak , aku rasa macam itu lahhh kot . Tebalik pulak . Tapi masuk sekolah menengah , aku dah tak suruh bapak aku amek report card lagi , maklum ler dah besow , malu lahhh ! Haha . So aku cuma tengok dari jauh result aku and terpulang kat aku nak bagitahu mak ayah aku . Diorang tade tanya aku diam jelah :D

Dan weekends nie , perjumpaan ibu bapa jugak . Baru lepas midterm lah katakan . Tade nya mak aku nak mai datang jejauh ke Ipoh nie nak tengok result aihh , biaq dia tengok melalui surat cinta yang sampai kat umah je :P

Friday, 13 January 2012

NOVEL :D

Membaca novel boleh meletakkan diri kita ke "dunia khayalan" buat seketika . Bagi pendapat aku , itulah tanggapan aku terhadap novel . Kalau kita nak merasa macam mana perasaan cinta tuuu , baca lah novel , kiki . Tapi tak boleh jugak kalau kita belum pernah merasai cinta itu sendiri . Hmm , dulu waktu aku tingkatan satu , mana lah tahu cinta tu macam mana , aku baca lah novel akak-akak aku sekadar menghilangkan bosan . Yang aku tak sangka novel OMBAK RINDU aku baca dulu tuuuu salah satu novel terlaris and now dah ada filem pun novel tuu . Haha . Bertuah badan dah baca dulu novel tuu . Dulu masa baca novel tuu tade lah aku amek port sangat , maklum la dulu boypren pun tadek , tade masa aku nak bayang-bayangkan boypren aku dalam novel tu .

Masa filem OMBAK RINDU kecoh-kecoh bulan lepas , aku punya lah pandang sebelah mata jee cerita tu , konon tak heran sangat la , bajet tol aku nie , tah macam mana satu hari tu kawan aku balik dari tengok wayang dia bercerita kat aku pasal cerita tuu aku tetiba ingat macam pernah aku dengar je cerita nie (konon hilang ingatan lah . Haha) Aku teka dengan penuh keterujaan belum pun habis kawan aku nak cerita aku dah sambung cerita dia . Hoho . Sumpah teruja doe dapat tahu novel tu dah jadi filem sekarang , damn! aku dah ketinggalan . Masa tu memang menyesal gila ahh tak pegy tengok cerita tu . Aku punya lah kutuk kawan-kawan bukak lagu OMBAK RINDU nyanyian Hafiz dan Adira tu dan sekarang aku yang mendengarnya siang malam , hihi :D

Aku sebenarnya nak story yang aku dah minat nak baca novel sekarang nie . Haihhh , nie semua roomates aku punya pasal , si Aaina , dia nie pantang jumpa novel , semua nak beli . Yang aku tumpang sekali baca sampai habis 323 muka surat dalam masa dua hari . Yang dia satu hari jee , sampai tanak kuar makan nak baca novel . eh eh ? Ape-ape pun , aku tengah mengelak daripada membeli novel sekarang nie . t i d a k k k k !

Tuesday, 10 January 2012

Over Confident .

Gila teruk result akaun aku baru-baru nie . Aku langsung tak expect transaction masuk . Aku study ledger dengan trial balance jeeeee . Sekali markah kat transaction bapak menerukkan aku punya markah . Adakah sebab aku over confident ? Gila aku tersentap jugak dengan kata-kata kawan aku . Lepas nie jangan tanya aku macam-macam lagi okay sial . Menyesalnya aku tak study pasal transaction . Oh nasib baik ada lagi 30 percent carry marks yang aku boleh kejar . Next paper is Management , derrrr . nie dah tak confident langsung!