Followers

Friday, 17 February 2012

Macam mana nak struggle ?



Hai , lama tak menulis , bukan busy mana pun , cuma aku tade idea nak tulis apa . Ehh ? Hmm .

Aku memang sedar semenjak aku masuk Diploma niee , aku punya semangat belajar dah tak macam masa aku amek Pra dulu kenapa ehhhhh ? Adakah disebabkan aku terlalu banyak memain ? Takkan sebab aku berkawan sangat kot ? Tak pun nawaitu aku nak p kelas tu sebenarnya salah ? Hmm , takkan lah! Mungkin salah satu sebab nya ialah aku tak datang kelas masa chapter baru nak mula kot , kan ? Bila dah mula chapter baru , aku mintak tolong member ajorkan , memang ibarat mencurahkan air ke daun keladi lah kira nya .

Tadi petang kena brain wash kaw-kaw dengan Ijat and Furqan . Apa yang mereka bebelkan ialah aku tanak ke repeat speaking test ? Speaking test aku tertinggal sebab , aku overslept sampai kul7.30 , aku bangun nak mandi tuptup air tak da , habis expect aku nak pergi kelas dengan tak mandi semua ke ? Memang tak lah . Lagi satu , dorang awal-awal buat target dah carry marks semua dapat berapa , target markah final then calculate , tahu aku bakal dpt berapa ?
"2.5 jer wehhh! Ang nak buat apa dengan 2.5 nie ? Ang kata nak dekan ? Ang kata nak apply mara lagi . Memang mara nk minumum 2.5 , tapi kalau dah ang sorang 2.5 berjuta dpt lebih macam mana ?" Aku dah terkedu . Tatau nak kata apa weh . Risau apa akan jadi nanti , risau apa mak aku bakal rasa nanti , risau sangat sangat . Aku bukan tak nak belajar , aku aku akuuuuuuuu , argh! Bencinya macam nieee :(

Aku memang kena struggle habis ACCOUNT dengan MGT , tak kira , 3.0 mesti dalam tangannnnn .

4 comments:

bila blog bercerita said...

hasil yg bakal kita dpt setimpal dgn apa yg kita usahakan..yg pntg, jgn give up okeyhhh.... :)

azean said...

doll ko jgn memain blaja ko nak menyesal ke di kemudian ari? ko nak aku kawenkan ko ke?......

adan said...

tanak g kelas sbb tak da air.. okeh.. sgt munasabah.. hehehe..

usaha lagi ya..

Black Jeepsu said...

strugle! strugle bro!