Followers

Saturday, 7 January 2012

Jangan dengar sebelah pihak saja . haih .

Kalau orang bergaduh , kita pulak jadi orang tengah atau jadi pendengar setia , jangan lah kita dengar sebelah pihak je . Kalau kita dengar sebelah pihak tapi kita tak salahkan pihak lagi satu takpee . Nie tak , dah dengar kau terus hukum macam dia salah 100 percent . Lepas tu masam-masam muka , buat muka , poyo and macam macam lagi . Kenapa ek ? Kalau betul kau rasa dia salah kenapa kau tak cakap then suruh dia mintak maaf kat kawan kau tuu . KENAPA ? Kau lagi mengalakkan mereka bergaduh kan ? Tak kisah lah macam mana pun tapi aku bet kalau kau tau cerita sebenar , baru kau tahu siapa buat SALAH .

Kita kalau hidup , kena pandai mainkan peranan . Kawan tapi tak bercampur . Kita tak berpihak sebelah sana , sebelah sini pun kita tak berpihak . Baru ada yang tak terasa dengan perbuatan kita . Aku pun baru hidup , aku harap aku pun pandai memainkan peranan dan psychology :)

2 comments:

awan biru said...

that was sooo true:D we should listened from both side before make judgement iete ? kita akan jadi sama bodoh dgn org yg bawak cerita tu if kita percaya cerita dia buruk2kan pihak lain. disebabkan cerita si batu api, kita yg tak tahu menahu ni nak benci jgk org lain yg kita tak kenal pn tu ? kita tak boleh sesuka hati nk benci or ikut sama kutuk2 org yg kita tak kenal disebabkan cerita dr org lain. hang mmg takda akai kalo hang percaya cerita satu pihak ja. toi dak sedari ? wink ;)

L said...

betul3... kwan harus ducari, musuh jgn dicari..

jom baca kejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html