Followers

Thursday, 22 September 2011

Penyelesaian Masalah .

Banyak cara-cara untuk menyelesaikan masalah sebenarnya . Tp aku rasa macam tak banyak . Haha . Yerlah sebab ada dua cara jeee . Sama ada selesai cara baik atau cara tak baik . Bagaimana cara baik atau tak baik tu yang banyak cara .

Kalau zaman budak-budak sekolah dulu kita pasti guna cara tak baik . Konon nk berlagak "aku boleh ahh terajang dia and tendang dia dari sekolah nie , eleehh , emy kannnn" erk, daaaaa . Haha . Tp kenapa kita yang boleh dikatakan dah MATURED nie tak mau selesaikan cara baik ? Sbb dia carik gaduh cara tak baik ? Hmm , boleh jadi . Kalau tak mau ikut cara baik laa , kenapa kalau kahwin orang selalu war-warkan supaya selesai cara baik , dalam masa yang sama hati kedua-dua belah pihak jugak TAK SAKIT HATI . Ada jugak setengah pihak, dia sakit hati jadi dia takmau settle cara baik . and menyeksa bini dia dengan penampor . Kalau macam tu , baik tak payah kahwin , ceraikan aje . Begitu jugak dengan pergaduhan yang pele-pele atau bangang-bangang macam nie . Nk puaskan hati memasing buat lah cara sendiri ! Fikir bagus sangat kan ? Terusskan . kblah .

2 comments:

Amirul Aqiim said...

pele-pele tu macam mana?
aku x pnah dgr~ ^^

wawa meiko said...

pele-pele itu bangang bangang laaaaaa ! Hahahahaha