Followers

Wednesday, 3 August 2011

Puasa .

Tajuk entry mesti tak bersemangat . Aku memang malas nak buat tajuk yang vogue-vogue . Aku pun tak tahu mengapa .

Dah tiga hari aku berpuasa kat Ipoh tanpa Mak . Sobs sobs . Dua hari lepas tak puasa pun , baru hari nie puasa . Aku dah rasakan , alahai , duduk kat ITP nie memang aku tak akan bangun sahur la . Mana tak nya , sape nak kejutkan ? Member aku kejutkan pun dorang dh angin sebab aku mmg tidur mati . Aku pun tak tahu ape jenis tidur yang aku lakukan . Ish ish . Kan best bangun je makanan dah siap kat atas meja , haha . *melampau betoi!

Then hari nie first time aku pergi bazar ramadhan dengan kawan-kawan . Bazar kat sini tak hebat macam kat kajang ! Kecik . Aku nie dah ada bazar depan asrama dah kira baik , lagi nak merungut , Astagfirullah al azim :D Dulu time puasa mak dah siap belikan so tade chance la nak pegang duit banyak-banyak , sekarang aku dah pegang duit and dah tahu membazir atau tidak aku bukan kemain lagi pandai mengurus duit , aku pun pelik .

Kat sini aku jumpa dah manusia yang tak amik berat atau tak heran sangat pasal puasa , nauzubillah . dan ada jugak yang sengaja melewat-lewatkan mandi wajib selepas hadas besar . Dorang tak tahu ke Allah benci akan hambanya yang melewat-lewatkan mandi wajib ? Aku dah terbaca satu artikel mengenai mandi wajib tu since aku dah "matang" lagi , aku jadi takut nak lewat-lewatkan mandi wajib . ish ish , semoga aku dijauhi dengan segala kemungkaran .

Latelynya aku tak dapat tangkap pembelajaran math . grrrrrrrrr :'(

1 comment:

nub said...

selamat posa!