Followers

Sunday, 14 August 2011

Maggie


Mee segera atau lebih dikenali sebagai maggie . Yeah! Siapa yang tak pernah makan maggie ? Habaq mai kat ceq . Biaq ceq tampaq muka dia . Hee . Maggie is common thing in people surrounding *hokaloh speaking pulok . Maggie nie dah sebati dalam kalangan masyarakat kita . Terutama student-student sekarang yang saving ataupun kopak habis , memang depa makan maggie buat alas perut yang tengah lapar . Aku pun tak dinafikan berada dalam situasi tersebut . kehkeh . Aku mula kenal maggie nie masa aku darjah tiga ataupun dua tak silap , masa tu dekat uma (kalau aku bgtahu pun korang bkn tahu kat mana) Masa tu aku lapaq , and kakak aku ajar aku masak maggie goreng ! and sampai sekarang aku memangggggggg suka makan maggie bila tengah takde menda nak buat , ataupun tengah-tengah malam aku tetiba kebulurrrr .

Tadi aku dah nak tidur dah en , tetiba roommate aku ask aku, "betul ke makan maggie buat rambut kita jadi gugur?" Aku pun ade dengar-dengar jugak cerita tu so aku pun dengan tak berapa yakin aku jawab "betul!" hehe . Aku tak boleh nak tidur so aku bangun aku terus search kat internet pasal mee segera nieh .

Dalam tengah aku menikmati kesedapan makan maggie goreng yang kosong takde telur nie aku terfikir , siapa yang cipta maggie nie ? Aku tahu yang segera-segera nie selalunya Cina yang cipta . and tekaan hamba mengena daaaa :P aku nak share sikit r ken so ini yang aku dapat ;


"kurangan makanan dalam zaman pasca peranglah yang melahirkan mi segera. Teknologi menyedikan mi segera ini dipelopori Momofoku Ando pengerusi syarikat Nissin Food. Kuasa Perikatan di Jepun pada masa itu menggalakkan rakyatnya makan roti gandum, yang perlu diimport daripada Amerika. Bagaimanapun Ando memperkenalkan mi pra-masak itu bagi membolehkan warganya terus menikmati mi, yang lebih dekat dengan selera masyarakatnya. Sehingga 2008, dianggarkan sebanyak 94 juta hidangan makanan itu dimakan setiap hari di seluruh dunia"


Maggie nie menyebabkan keguguran rambut , jangan terlalu kerap makan nanti otak lembab ataupun lambat berfungsi . benda nie aku selalu risau tapi dalam risau risau aku, aku tanya kakak aku "kau nie makan maggie tak takut ke otak kau lembab?" then kakak aku dengan poyonya menjawab, "alah aku makan je maggie , teror jugak math aku" Okay aku tak nafikan ianya memang benar . Nyampah , kbye .

11 comments:

Lieyda said...

kurangkan mkn megi ye.megi 3 ari br hadam dlm perut :D

wawa meiko said...

Ha ah , yeah that rite ! Lupa nak tulis :)

Cik Ice said...

Mi Sedaap...mmg maveles habiss..slurp2..(^_^)

H.J said...

haha..terer kakak..maggie ni best gak..lebih2 lagi megi kari tu..haha

wawa meiko said...

Mee sedapp yang sedap !

Amirul Aqiim said...

maggie tak mempengaruhi kepandaian seseorang.. haha


*kwn sy mkn megi, pandai je.. ciss! haha ^^

belog|amiyo said...

terkedu aku tengok lambang Barca kat tepi tu. kita satu geng. haha.

*komen tak berkait dgn entry. =__=

wawa meiko said...

@Amirul Aqiim ; ia mempengaruhi laa . cuma akan ada kesan sampingan , dah tua baru rasa :D

wawa meiko said...

@ Belog|amiyo ; aha , takpeee , komen kau memperbanyakkan komen aku . Haha .
Haaaa ? satu geng ehh ? sep sikit !

naz said...

haha actualy maggi lambah lawas dalam perut, so jarak kan masa makan maggi dalam seminggu dan rasanya tade masalah :) pandai pada belajar bukan pada makan

nub said...

hang tau pasaipa muka albert einstein tu pelek ngat?