Followers

Friday, 11 March 2011

Jerawat . errr :/

Tadi aku tengok video dalam FB kawan aku . Dorg tunjuk pasal jerawat . Pergh! Geli der muka lelaki tu ada jerawat . Aku rasa lelaki tu pergi Facer kot , orang tu guna laser elektrik nk buka liang rongga dekat jerawat tu then dia picit kasi keluar itu jerawat . Euwww! geli geleman aku tengok . Berlubang and berdarah muka orang tuu . Adui , risau nya kalau aku ada jerawat tahap kronik macam lelaki itu . Ya Allah, mintak simpang la ~

Nie dia Tawas . Aku guna warne putih (aloe extract)


Aku semenjak dah jadi remaja nie , memang jaga habis muka . Bila berminyak kan, let say korang baru balik dari hang out dengan kengkawan ke, balik dari kerja ke, pakai la Tawas dengan kapas tok cuci muka korang tu . Kasi hilang daki daki kat muka tu . Lepas tu kau tengok kat kapas tu, dpd putih ke hitam , itu tandanya muka korang memang berdaki . Haha . Lepas cuci nan Tawas, baru lah korang cuci muka dengan air mcm biasa .



Bila keluar kemana-mana, jangan lupa pakai krim pelindung UV kat muka , aku pakai yg murah jee . Tp alhamdulillah kulit aku okay . Kehkeh . Jaga la muka weh . Jgn la pemalas nak jaga . Rajin-rajin kan lah diri tuuu untuk jaga kebersihan .



Gerak khas ~

6 comments:

DuD said...

facer tu apa??
facer ke facial?? rawatan muka..

wawa meiko said...

Yes , facer la the short form yg alang guna ==" Poyo betol .

Ujang9897 said...

takda jerawat kang org ckp gua GAY..=)

wawa meiko said...

Ujang, tu namanya lu pembersih weh . Tak adanya org cakap lu gay .

HEROICzero said...

rimas kalau mula ada jerawat. sigh~

Henry Zackery said...

adus.. ujang ckp gay plak..hahaha..

Transformers 3 Sudah Kantoi