Followers

Thursday, 10 March 2011

Cartoon .

Aku rasa cartoon sekarang nie tak ada lagi se-best cartoon dulu . Sekarang mana ada cartoon yang mcm dulu . Yang ada pun ice age, toy city, and ape tah lagi . Tak best mcm dulu . Tp kenapa ek ? Ke aku nie yang ketinggalan cartoon-cartoon sekarang ? Hmmm, boleh jadi jugak .

Aku rasa la, dulu time bila tah , time bayi kot . Haha *okay ini tipu . Cartoon yang first sekali aku kenal and tengok ialah The Lion's King . Pena tengok tak ? Citer nie sedih taw . sobss sobss . Aku nampak kasih sayang seorang ayah kepada anaknya, Simba . Simba pun sayang kat bapak dia, sampai rasa nak pergi mati la sebab bapak dia dah mati kena lanyak dengan kerbau semata-mata nak selamatkan si Simba nie . Scar yang sepatutnya boleh bantu Mufasa(ayah Simba) nie, dia tak nak bantu , sebab hati dia busuk . Dia nak pegang takhta sebagai ketua dalam kalangan haiwan-haiwan yang ada kat situ tp dia tak layak . Bila bapak Simba mati, dia ambil alih la . Simba pun merantau sampai dia jumpa Timun and Kumba . Tahu Kumba mana ? Tu yg hidung mcm b*** tu . Timun yg kat atas Simba . Timun and Kumba la yang memberi semangat dekat Simba supaya rampas balik takhta ayah dia .
So nak tahu lagi, g beli CD dia .

Sape tak tahu cter Beauty and the Beast ? whoaaaa! Cter nie 40kali aku tengok, 40kali kakak aku kena ulang balik cerita kat aku . Sbb nya ? aku tak paham langsung subtitle dulu . Dulu aku umur bape lah sangat ? Even aku dah reti membaca, mmg aku tak paham apa itu nak selamatkan, cinta, haiwan yg disumpah, mmg aku tak paham , pebenda tu ? Kena sumpah ? Skg baru aku tahuuu dulu Beast nie manusia, lepas tu kena sumpah . Tu yg jd mcm Beast . Haha . Lagi satu, cter nie barang perhiasan rumah semua bergerak and boleh bercakap, kira dulu aku jakun ah en, benda boleh bercakap, dahsyat tuuu .

Snow White . Semua pernah tengok . aku tahu , aku tahu . Dulu cerita asyik pasal mak tiri yang jahat . Sampai terpengaruh "mak tiri memang jahat" Snow white nie aku terpegun sebab haiwan-haiwan yang comel semua paham apa dia cakap . Comel je dia bekerjasama dengan haiwan-haiwan tersebut membersihkan rumah orang-orang kerdil tu .
"Mirrow-mirrow, who the most beautifull in this world ?"
"the most beauty in this world is SNOW WHITE " mak tiri pun bengang and . . . . .
~~~~~
~~~~
ada banyak lagi, Mulan, Cindarella, Pinoccio, and blaa blaa blaa . Yang diceritakan saja nak berkongsi , pernah tak korang tengok cter nie ? Aku tanak tahu kalau korang pernah tgk time orang melayu skg wat cter donggeng nie . Sumpah menyampah dok tiru-tiru!
~~
p/s ; Aku bengang betol semalam bola tergendala! grrrr ~

14 comments:

DuD said...

aku rasa mcm nama bapak dia mufassar.. n pumba la pumba bukan kumba. Apa kumba? Kumbahan ke??
Penat2 aku habiskan duit aku beli vcd la dvd cite katon tu semua bagi ko tgk tp hampeh.. nama pun xtau??

wawa meiko said...

Muahahaaa . aku baru tukar . baru ingat bapak dia nama mufassar :P Ohh Pumba ke ? kahkah

aku engat pejal dulu panggil kumba la . muahahahaa

Imran nyambek said...

gua suke tengok carttonn.kelakar.

sya hassan said...

snow white mmg best.. kalo mse kecik mmg slalu brangn na jdi snow white.. har har har

Nesa Wazir said...

nesa suke gile cite fairytale2 ni mase kecik2.dulu bole sewa video je seminggu.seminggu tu duk tgk cite yg same :P

tp nesa paling suke cinderella;)

Tuan Penasihat said...

oooo suka tengok kartun disney ker?
tapi memang betul kartun dulu ngan sekarang ada beza.

bengang lagi ker pasai bola semalam tu?

JIJI YU said...

mueheh..aku tengok cite singe tu aku nages wo dulu..

wawa meiko said...

IMRAN ; katun dulu tak kelakar tp best .

wawa meiko said...

SYA HASSAN ; yooo , nak berangan jd snow white nanti kena dera wooo . Haha :D

wawa meiko said...

NESA ; sewa video tu bagaimanakah ? wee ~

wawa meiko said...

TUAN PENASIHAT , 25 percent ; HAHA . bengang! Tp Malaysia layak . takpeee tak benggang dah . agaga

wawa meiko said...

JIJI YU ; Same la kita wey! Haha

asfira aminuddin said...

babe?? teringin jadi budak kecik balik ke? hihi. lama dah tak tgk kartun ni!

wawa meiko said...

ASFIRA ; tak ada lah teringin , cuma nak orang2 sekarang buat filem cartoon yg mcm nie lagi . Tp tak adaaaa ~