Followers

Tuesday, 8 March 2011

Jadi perempuan best ke jadi lelaki best ?

Jangan salah faham dengan tajuk di atas ehh . Jangan korang pegy tukar jantina lak . Mati den kena saman nanti :D
Apa aku nak sampaikan dalam entry ini ialah, apa perbezaan jadi lelaki dengan perempuan sampai ada statement "Jd lelaki nie best" Kalau kaum hawa tetap dgn pendirian jadi perempuan tetap best cuma dlm hati terdetik berkata jd lelaki nie best . Akidah yg songsang aja menyatakan "nak jadi perempuan lah!" .

Perempuan kalau berpakaian mcm lelaki, dia still nampak mcm perempuan . Kalau lelaki berpakaian mcm perempuan, tak ke kena kutuk ? Perempuan nie ada kalanya gamble, peduli hape org nak ckp terhadap pakaian yg dikenakan, tetapi lelaki nie aje ambil berat apa org cakap psl dorang . Sbb dorang ego dan ada maruah . Perempuan pun ada maruah, maruahnya cukup sekadar menjaga kehormatan diri, menjaga air muka ibu bapa dan menjaga tingkah laku .

Jadi perempuan lagi best! Aku bersyukur kerana berjantinakan perempuan . Perempuan boleh beperwatakan mcm lelaki . Maksud aku beperwatakan lasak . Lelaki boleh jadi olahragawan, perempuan boleh jadi olahragawati-WAN . Ingat lelaki je boleh bawak moto, hbs perempuan ? Lelaki je boleh jadi tentera, perempuan pun boleh . Lelaki boleh jadi polis, apa ingat perempuan tak boleh ? :D Apa pekerjaan perempuan yg lelaki tak boleh buat ea ? hmmm . Aku rasa tak ada kott . Tak semua perempuan mampu melakukan aktiviti lasak . Lelaki aje nampak huduh kalau mcm perempuan . Tp itu lah, jd lasak aje tak cukup . Tenaga perempuan dgn tenaga lelaki tetap tak boleh sama . Perempuan kalau tepis pukulan lelaki, sakit woo . Tak tepis boleh maut! Nak kuat pegy belajar tomoi dgn Tony Jaa . Confirm urat dawai tulang besi :P

Ada kalanya aku terfikir, jd lelaki lg best! Lelaki punya ego yg tak dpt dikalahkan oleh perempuan . Itu yg best, jd perempuan nie hati dia keras-keras kerak nasi jee . Lelaki ego pun, perempuan tak kemana . Tp ingat, ego boleh makan diri tahu! Kalau jd lelaki, nk nk pulak yg good looking, pergh! dlm diam ramai peminat bai! Even perempuan tak cantik minat, kira peminat jugak lah kan . Populariti selalunya lelaki yg conquer . Dlm dunia nie ramai perempuan, so lelaki lah yg menang sbb dia sikit . Perempuan kalau cantik, kaum dia sendiri yg dengki, busuk hati, n nk menjahanamkan org je keje .

Tp apa-apa pun, dekat Universiti, kebanyakkannya perempuan yg conquer ok . Lelaki kalau hensem tp tak pandai pun tak guna . Haha . Ohh okay, aku dah start ngutuk . L a r i k k k k k k k k k k ! :)

8 comments:

Raji berkata said...

hahaha btol2
perempuan kalau pakai baju itam ker pink ker apa2 pun sume ok jer ;P
laki pakai jambu jer kena chop mat jambu
hak2

wawa meiko said...

Hakhak . Kan ? sian laki taleh join :P

DuD said...

laki xle pregnaant

wawa meiko said...

Pregnant ape lah sangat . Tak teruja .

JIJI YU said...

laki takley mati syahid senang2 je..pompuan kalo mati time dok beranak leh pahala mati syahid..

nub said...

bila dah jadi laki / permpuan.. jangan pandai2 nak tukaq. haahaha

wawa meiko said...

nub ; suka suka and ja weh . Haha .

♥sophie♥ said...

haha,,best laa jd girl :)
laki pon best kot :P haha
syukur syukur