Followers

Wednesday, 2 February 2011

Pretty amazing :D

Mcm mana aku nak cakap dengan kau ? Mcm mana aku nak explain ? Aku nak terangkan tapi aku takut sngt kau taleh terima . Aku tanak kau anggap aku yang bukan-bukan . Tapi skg kau dah tahu kan ? Bagus lah dah tahu , aku bagi hint aje okay .

Mmg salah aku rasanya . Aku tak sepatutnya bg kau peluang mengenali aku kan ? Tp sebenarnya aku cuba nak mengenali kau jgk . Haha . Yalah , aku cuba nak meghargai kau . Tp aku sedar aku takleh lupa mcm tu je dengan "dia" , disebabkan aku terlalu care dkt dia , aku jd lupa kat kau . Disebabkan aku nak tumpu kat dia aku jd tanak layan kau . Perasaan nie dtg semula jadi babe . Aku bkn jenis yg berpura-pura , aku tak reti . Aku jugak bukan jenis yg "habis madu sepah dibuang" kat setengah org je aku buat begitu . Hihi .

Okay , dah cukup .
Aku nak cakap yang , terima kasih sebab masih bersama selama lima , errr , lima hari ? Lima tahun ? Salah , lima jam . Hahax . Lima bulan :) Kalau bulan pertama dgn keduanya aku rasa tiada manis dan begitu juga dgn kau , tp semenjak peristiwa yg membuatkan kau bertemu buku dgn ruas kau jd semakin rapat dgn aku . Sbb semakin mendalamkah ? Terima kasih lagi sekali sbb makin mendalam . Baru aku sedar , selama seminggu aku ter-lost contact dgn kau , aku mmg sasau! Dan selepas ini , kalau masuk hospital lagi , jgn tekejut aku datang melawat yar kimi :D Hihi . Selama seminggu juga , mcm-mcm dugaan yg aku dpt wei . Aku hampir-hampit memutuskan tali kita . Hak3 . Tp apekan daya , ingatan aku terhadap kau mmg kuat . Hati aku kuat mengatakan yg aku nk tggu sebab and musibab mengapa engkau begitu . Aku saja jela tanak ckp yg aku tggu kau dkt kwn-kwn aku , naty jatuh lah maruah . Tp skg dh trjawab so aku beranilah mengeluarkan statement mcm nie .

Org sekeliling tak tahu perangai pasangan kita mcm mne smpai dorg perlu mengkritik . Kdg-kdg kita taleh terima kritikan itu sbb kita tahu pasangan kita bagaimana orgnya , bukan ? Buat org yg bebetul memahami atau kenal perangai psgn memasing pasti setuju dgn apa yg aku ckp . Pernah sekali dulu aku tak cuba "kenal" perangai dia , aku lebih percayakan kata-kata org . Mmg penghasut terbaik r buat si secret admire dan si pendengki kan . Skg aku tidak lg terpedaya . Haha . Aku lebih pandai mengenali org kott , aku harus belaja buat keputusan sendiri , aku harus lah! (wawa dlm adnan sempit) Org taleh kritik kita , kita nie memalukan la apa la . Apa dorg tahu pada setiap hari kau buat untuk aku ? Takan setiap kali ada benda kau buat aku mesti cerita , eh come on , naty dorg ckp la"mcm aku sorg ad bf" . Hanya kita sendiri jee yg layak buat keputusan , org luar cuma memberi pendapat dan komen-komen tertentu , kita yg harus memilih . Aku masih kena kenal perangai org , aku akan mantapkan lg pemikiran aku . Kah3 . ayat mmg cannot go far =="

Terima kasih bagi aku dugaan sebegini Ya Allah :) Membuatkan aku lebih memikirkan sesuatu hal .

6 comments:

Sidratul Muntaha said...

agak komplikated di sini.Tuan badan yg menulis lebih tahu.bahasa kamu sinikal dan orang2 terntu je faham kan.

apapun, kalau ada masalah bertenang and harap kamu dapat solve elok2.All the best for u. :)

asfira aminuddin said...

babe! sape tu? bf? hihi.

org mmg suka menilai dr luaran. tak payah peduli asalkan u happy :)

wawaZIBANG said...

Sidratul Muntaha ; Yer , hanya orang tertentu sahaja mengerti apa makna saya menulis semua ini dan hanya dua orang sahaja tahuu :)

Terima kasih dengan kata-kata semangat kamu .

wawaZIBANG said...

Bf ada , yg cuba nak jd bf pn ada dalam entry nie . HAHA :)

tak boleh jugak kita gembira atas kekecewaan orang lain .

puterinuraqiliah said...

appreciate him when he still here;)
post kali nie mmg agak complicated nak fhm but i try to undrstnd.heheh:D

wawaZIBANG said...

I will :)

Haha . I pun rasa mcm tuu . susah kan ? Tp kalau youu ada perasaan psl pasangan mungkin youu setuju :)