Followers

Friday, 4 February 2011

Family :)

Semalam kul 12 tengah malam , aku , Alang and mak belum tidur . Kenapa belum tidur ? Biasalah , mak aku kalau Alang dgn aku melepak kat ruang tamu , beliau pn nak join se-badan . Bila mak dah ada , apa lagi , gossip-gossip laaa kan . Gossip benda betol takpe , cumanya antara dosa atau tidak di tangan Allah lah . Rasa tenang je bila berkumpul, gelak-gelak , even ada Alang sorang je , Alia dgn suaminya dh tidur . Jd tiga beranak punya meeting lah . Aku dgn Alang kan mmg kaki bahan org , so kitaorg jdkan cerita tuu mmg lawak , rasa lega gila kott dapat gelak gila babas smlm . Haha . Beborak dgn Alang dgn mak , dorg tu mmg kaki gossip , aku tolong gelak dan "iyerkan" aje .

Petang td mak ajak g jumpa anak Pejal ( abang nombor lima ) Aku and Alang on aje , masalah lain tolak tepi la kan . Apa nk dibesarkan lagi . Mula-mula sampai , mcm biasa la , aku tahu reaksi Pejal mesti tekejut gila . Dah dua bulan baru kita org dtg melawat . Yalah, mak lately nie bz , and mcm-mcm nk buat . Jgn salahkan aku . Haha :P Alang dengan pantas mendukung bayi itu , wallah , berat bape eh ? Lupa aku . Sebijik muka Kak Liza . Elok lah tuu , baby boy ikut muka mama dia , kata orang sejuk la . Kalau ikut bapak dia , panas ? mcm tulah lebih kurang . Hihi . Nama anaknya Mohd Zaid Arisya bin Mohd Faizal :) Aku tnye , "apa dia panggil kau ?" Pejal jwb "pak . Haha . Aku dukung dia terus tergelar sndiri pak" Aku gn Alang , sepesin ah tuu nan Along . Anak dia nangis , aku buat mcm cter ahmad albab tuu , Haha , ketuk pintu r bagai , tuu dia bulan tuu dia bulan . Riuh-rendah jdnya dgn gelak ketawa . Hee :) Betullah kata org , walaupun ada masalah, adik-beradik ibarat air yang dicincang takkan putus .

Mlm naty InsyaAllah Pejal dtg rumah . Apa lagi , layan Raja Lawak lah kita ber-lapan ! Mesti best :) Hee .

2 comments:

DuD said...

dah asal ko x download gambar budak bayi tu ngal...???

Kiwamiwa said...

Haaaa , aku lupa . Nanti lah :D