Followers

Sunday, 12 December 2010

Worked ? or Stayin ?

Okay , dah nak habis SPM pn . Ape nak buat selama 3-4 bulan ? Duduk rumah membesarkan badan ? Haks . well , kerja lah kan apa lagi ! Mak ckp "kerja belambak , tp tula gaji nya cukup-cukup mkn je , jgn kau kerja sekejap patu letih la penat la , aku lesingg naty " HAHAx . Halah mak , kerja hape jer yg sesuai untuk budak lepasan SPM nie ? Kerja kuli org laa . Kalau nk gaji beribu-riban , tggu gua ada degree account eh . ececeh :P
~~
~~~~~~~
Hari tu mak g jumpa Along , menceritakan yg aku nk carik kerja kat MidValley . Aah , along punya bising . perghh , naseb haku tak ikut mak g jumpa along arytu ==" Along cakap ,
Along ; mak nk kasi budak Najwa tu kerja ke ?
Mak ; habeh , takan dia duduk kat umah menghabiskan boreh ( haa , siot )
Along ; keje mana ?
Mak ; Hari tu dia pegy carik kerja kt MidValley tu ha .
Along ; huiii , TAK PAYAH . Kang pegy sane , bekerja satu ade pakwe satu . Tak payah . kang naty tak nak sambung belajar sbb dh ade jantan karang nk kawen pula .
~~
~~~~~~~~~~~~~~
derrr , tulah dia . Yeszaaaaa! Along kalau membebel pasal aku bercampur dgn dunia luar mmg tu je dialog dia . Yela , aku faham , dia bercakap berdasarkan pengalaman dia hidup selama 35tahun . Dia dah tahu perangai "perempuan sekarang" nie macam mana . So dia ade adik perempuan yg masih kecik , ehem ehem , yg dalam proses nk membesar lah katakan dia kena lah awasi , takut aku terjebak dgn benda-benda tak elok . Haiss , along kalau nk tahu aku kalau nk try something tu 56kali fikir ! Nak buat , taknak , nk buat taknak . Kang Along taw , mmg mampus ! And bila aku dh buat satu kesalahan tu , bdn aku start demam , mula lah gabra sana ,
pucat sini pucat sana . ish , mintak simpang malaikat 44 lah Along oiiii ! :D
~~~~~
~~~~~
Yang aku sungguh kecewa nya . Nak motor pun tak bagi ? Bukan tak bg , tp se-elok elok nya tak pyh bg . alahai , nie aku lemah sngt . Sbb hape ? "Kang panjang langkah si budak Najwa tu" Hmm , yela , pape jela . Tak kira , dah kumpul duit , amek lesen dulu , aku mintak motor mesti bagi punya ! Skg duit takda emang la along ckp cmtu kn , kan ? Hihi . Rilek rilek wawa , masa panjang lagi . ish ! NAK MOTOR ahh . grrr . err , dud , bg motor kau bole ? Hahax .

3 comments:

puterinuraqiliah said...

my mom pun x bagi ambil lesen moto n x bagi keje-___-"

azean said...

doll...umur along 34 thn la..bkn 35....deee...umur abg sendri pon x tau...

wawaZIBANG said...

Agilah ; whoaaa , kenapa ehhh mak kita mcm tu ? =="

ALANG ; alahhh , tua setahun jee . kahkahkah :P