Followers

Thursday, 9 December 2010

Perkenalan .


Bibit-bibit perkenalan memang sangat manis . Lebih-lebih lagi sebuah perkenalan bertemu orang yg kita tak kenal dan akhirnya mengambil masa yang lama termetrai sebuah ikatan atau lebih dikenali oleh budak-budak sekarang sebagai Couple :) Buat kaum hawa , mengingat sebuah perkenalan tu memang sangat berharga . Masakan tidak , tarikh perkenalan pasti akan diingat terlebih dahulu , ataupun bkn tarikh kenal la , tapi tarikh menjadi pasangan rasmi . HAHA . Maksud di sini declare as a couple :D Semua orang pernah merasainya dan indah sungguh perkenalan itu . Yang pasti , detik perkenalan semua orang berlainan .

Macam saya , mula-mula kenal , kerek ckit . HAHA . Tak la . Mula-mula kenal belagak cm bese ah . Ckp biasa-biasa , saya tak pernah terfikir dia sedang mengayat saya sebenarnya . Well then dia tegur hye , saya jawab yo . Dia ckp hey , saya jwb hoi weh . Haha . Dah lumrah saya memang ckp slumber badak . kuikui . Kadang-kadang saya buat buta je ape dia buat sampai dia straight to the point . HAHA . "Nak menguji sebenarnya . Sapa cepat dia yang dapat . Mari kita lihat siapa yang kena ! " HAHA . Buat mereka yang sekepala mmg skejap sngt saya akan jd kamceng . Sekejap juga mereka senang berkawan dgn saya . Sekejap jugak dah timbul salah faham . HAHA . Selalu mcm nie -.- Selalu sangat pertemuan dianggap sebagai kawan aje , lepas tu bertukar kepada suka . Bila menolak perkenalan sebegitu , hilang kwn lagi . Kadang-kadang cara kita berkawan disalah anggap oleh sesetengah pihak bukan ? Jd mcm mana pergaulan "kawan" yang dimaksudkan sebenarnya nie ? Saya pun tak pasti sebenarnya sebab saya belum cukup garam dalam kehidupan . Yang ade semua kepahitan dan kemanisan . Hihi

Buat kawan perempuan . Haa , yang nie i suka . Sekali dapat yang bebetol kepala hotak gila . Mmg syok gila ! Tak payah cover-cover . Buktinya , nah pertemuan aku dengan Azzielah Zulkefli and Syafiqa :) Dua-dua orang tu tua setahun and tua dua tahun dpd aku . Tp umur mcm aku . Haha :P Aku gn Azzy , keje sesame , dia tu mmg tak tahu malu ckit ar kan yang aku nie pemalu la jgk walaupun gila . Haha . Kita org tiga org kalau nk gelakkan orang , gelakkan terus , kasi org tu malu kaw-kaw punya . Jahat bukan ? Buad dkt tmpt yg org-org sekeliling dah kenal tak pe okay . Jgn cuba-cuba melakukan aksi tak baik ini :D Kita org brkwn bila tak puas aty cakap terus . Jd alhamdulillah takde persefaham yg berlaku . Azzy and Kak Eqa , fuhhh , kalau dah bergaduh and bab maki org mmg pedasss . Dorang bila dalam dilema ala-ala tgh bergaduh atau tak tahu bagaimana nk menyelesaikan masalah cinta mesti carik aku . HAHA . Bajet dah tahu sngt nie , tp bak kata dorang mmg betol pn aku penasihat berguna :D Perkenalan aku dengan dua orang makhluk Allah nie mmg syiok tahu ! Saya takkan lupa :D

p/s ; Hidup ini tak selalunya sempurna yer . Mungkin kita tak berpeluang nk berkawan dgn seseorang menunjukkan bahawa kita perlu banyak belajar dan perkara sebegini mematangkan kita dalam memilih seorang kawan :) Bak kata mama saya , berkawan hanya di jalanan .

5 comments:

DuD said...

mm...tp yg x bestnye..
nak dating dgn makwe mesti nak kena belanja.mana dpt duit? duit yg mak bapak bagi... huhuhuhuuuu...

purplelitto said...

hu..biase lah lelaki bile da rapat sangat ngan kwn perempuan..lame2 dye kan dey perasaan..biasenye la..hehe..^__^.

wawaZIBANG said...

Alah dud , kalau anak orang kaya takde hal laa .
And kebanyakkan laki haku kenal , takdee mintak duet mak/bapak seperti yg kau huwar2 kan bdk2 sekarang
aku jeee yg mintak duet . HAHA

wawaZIBANG said...

PURPLETITTO ; Sayaa sokong awak 100% okay ! :D

DuD said...

habis..kalo nama dah budak sekolah, x bekerja lagi..duitnya dtg drpd sapa? langit??