Followers

Sunday, 5 December 2010

Dilema .

Heyyo readers :) Harap dalam keadaan sihat yar (cewah , formal plop)

Dilema . Macam mana korang handle perasaan korang bila korang dalam dilema . Dilema dalam apa itu wawa ? Dilema dalam cinta lah :D Haks . Bila korang dah break-up , ape korang rasa ? Best ? Seronok tak ? Rasa cm "wow" kan ? Bila dah beberapa hari break , mesti korang rasa sunyi balik . Biasa time balik sekolah/keje korang akan mesej Si Dia . Takpun , biasa Si Dia balik dari study/keje Si Dia akan mesej korang . Bila tak mesej korang akan bengang . HAHA . Then bila dah break tak terasa sunyi ke ? Tak bermesej , tak berCall , tak berleter , tak marah manja-manja . Hihi . Korang boleh ke bila dah break , try ramah dengan orang lain semata-mata nk lupakan Si Dia . Si lelaki boleh , tapi Si Gadis mesti tak boleh . Tp bagi Si Gadis yg saja-saja memang boleh la carik orang lain . Haks .

Okay , andai kata korang di situasi DALAM DILEMA nk terima balik si dia . Bagaimana keputusan korang ? Mmg tak dapat dinafikan korang rindu dkt si dia . Korang try ramah dgn org lain , tp si dia yg lama jugak yg korang nak . keh3 . Dalam masa yang sama korang kasi chance lelaki/perempuan lain kenal korang . Tp korang layan tak layan je lelaki/perempaun tu . Tak da perasaan lah katakan . Dan lelaki/perempuan tu ade perangai mcm si dia korang yg lama , mcm mana reaksi korang ? Hihi . Tapi si dia lama korang sedang berusaha menawan hati korang balik . Mcm mana ? korang terima balik ke tak ? Habis mcm mana dgn lelaki/perempuan yg korang kasi dia chance kenal tu ? Takan nk kasi dia kecewa yg teramat sngt ? si dia lama tuh ? Huu . Yang pasti aku dalam dilema bebeh !

9 comments:

asfira aminuddin said...

babe! i tatau apa ex u bwat sampai u bole breakup babe!.

Kalo i dgn ex i breakup sbb pompuan lain, mmg i takkan terima die balik la. or kalo ex i tu bwat kesalahn yg mmg tak bole dimaafkan.

bagi i, bagi peluang kat lelaki baru u tu pun okey jugak. sbb i tak percaya pada on off dalam relationship. sekali dah breakup, breakup forever babe! :)

DuD said...

first luv terus jadi hubby baruulah best!!!

wawaZIBANG said...

HAHAHA . Dude , tahu la anda begitu :D

Hidup dah mantop twos dpt hubby , hensem plak tu . Aisey !

cik ungu said...

depends on ape yang menyebabkan korang break. n if bende tu dah berulang2 jadi, memang wassalam je la ex tu. berambus~ baek cari orang baru.


asfira betol. dah terkena. kesimpulannya, cari orang yang appreciate kamu. bukan yg amek kamu masa nak, buang masa taknak.


p's : sowi..sesat!hahaha

cik lya said...

bagi die peluang.sbb wawa kate wawa syg die.tapi kene tengok gak cane perubahan die.kalau die ok.wawa accept la die ok.kalau mcm tu gak..tak gune wawa tunggu..nyah kan die.pilih orang laen k syg :) do sms/call sis kalau wawa ade prob k :)
fyi,sis ni pendengar yang setia hihi

wawaZIBANG said...

CIK UNGU ; wah ! U punya idea brilliant jua yep . Tapi dia tak pena pn amek i masa dia nak , and buat taktaw ikut suka hati makcik dia . Hee .

wawaZIBANG said...

CIL LYA ; Dia dah byk berubah . I byk jugak perli perli dia smpai dia lebih peka ape i nk perli seterusnya . Huk3 . Kalau bg peluang , yg ke-2 akan keciwe . And i rasa dua-dua i tak mahu :(

cik ungu said...

then if u feel that he deserves a second chance, let him.

but if and only if u've made things clear between kamu n new guy tu. jangan bagi harapan kat orang kalau kita tau kite takkan terima die lebih dr kawan. sian dia. tapi kalau dia degil gak, ckp kat die "sukati kaulahh!!" muwahahah!!!

*evil gile kan?ah!

wawaZIBANG said...

CIK UNGU ; MUAHAHAHA , mmmgg devils prada betol . I tak bg harapan , but i bgtahu kasi i masa jep . I tak bgtahu dia pn bout my ex . I silap lah pegy kasi diri nie kenal dkt dia . adush . I buat pn sbb nk lupakan ex aje :D HAHA