Followers

Monday, 6 December 2010

Bergaduh .

Ekpresi diri bila diajak bergaduh :D

Persiapan untuk bergaduh . HAHA :D

Sapa tak pernah bergaduh , hentak kepala hotak anda . HAHA . Tipu lah kalau takdeee sape yang tak pernah bergaduh . Gaduh dengan adik-beradik , ini biasa lah lumrah kekeluargaan , tapi bila gaduh seteruk mana sekalipun , pasti akan berbaik semula . Mana pegi , mesti akan tersempak jugak . Nk g mandi pn tak tahu sape ade dlm bilik air , nahh , dah tersempak . HAK3 . Gaduh dengan kawan-kawan , hah , yang nie mengambil masa bape tahun nk berbaik semula ? Susah . Susah . Sangat susah bagi yang punyai ego . Kata orang , kalau tak berbaik dalam masa tiga hari , kira dah berdosa . Sesetengah orang , dia peduli apa kalau kawan dia carik pasal dgn dia and kalau bergaduh sekalipun . Percayalah , kawan nie TAK KEMANA pun . Kalau dulu mungkin aku peduli sangat mengapa kawan gaduh dengan aku , tapi sekarang TIDAK lagi . Kerana , aku lagi suka dengan diri sendiri . Baik aku bercakap dengan dinding , laptop , hp , mp3 , and mcm mcm lagi . HAHA .


Aku gaduh dengan kawan mmg tersangat lah perkara biasa bg aku . Bagi aku ianya tak lah besar mana tapi dia pikir wahhh , hebat nya dia dah pandai bergaduh sekarang . Bg org yg berfikiran mcm aku , yg bercampur dengan kakak-kakak and abg-abg yg dah dewasa , aku berfikiran lain sikit dan aku kesian tengok budak tu baru belajar bergaduh . HAHA . Mana tak nya , dok hebohkan sana sini cter dia bergaduh , start sepak tampar orang suma . Halahh . Bg aku , biarlah orang2 sekeliling yg menyaksikan kejadian pergaduhan itu sendiri cerita kat orang . Baru lah sedap kan . Nie dia yg cter sendiri , konon hebat ? Puii . HAHA :D

Kebanyakkan perempuan sekarang suka bergaduh . Aku pun pelik sbb aku pun terlibat jugak . HAHA . Tapi aku paling nyampah tengok perempuan gaduh sebab jantan . Opss , no komen ah . Kang ade yg terasa . Aku tak suka gaduh sebenarnya , aku jenis yang terus to the check midpoint , mmg selalu sngt rasa nya kwn2 terasa dgn aku . Yelah , jenis cakap aje kan . Aku lebih suka mcm nie , berterus terang . daripada backstabbers shit kat luar sana tuh , berlambak-lambak tak puas hati lepas tu cerita kat orang . And bila aku dpt tahu , aku nak sngt org tu carik gaduh dgn aku . Or maksud dkt sini , start gaduh dulu . Tapi tak jugak . Bajet tulis kat status Facebook , shit sana , shit sini , start nya tak jugak . Biasalah , perempuan PENGECUT kan . Haha . Aku bab maki orang teror r , bab perli2 , mmg terasa habis . Tp itu sebenarnya cara aku untuk kauu STOP TALK BAD pasal aku ! Apelah nk jadi ? Benda dah lepas lah kawann . Tak puas hati boleh settle . Aku lebih suka cakap elok-elok , kita perlu tanamkan sikap pendamaian . Yer aku bukan lah sempurna mana , tapi boleh kan aku practise diri aku mengelakkan pergaduhan dan mengutamakan pendamaian . Mcm dulu aku pernah gaduh gn sorang bdk nie , dah berbaik dah dek pertolongan sorang kwn , then gaduh balik sbb dia dgr aku ckp mcm2 kt kwn aku tu , biasa lah kan kita pernah gaduh and mmg r akan ckp ckit tak puas hati , eleh , kalau nk dibanding kan budak tu , dia pun cakap2 psl aku jugak walaupun kita org dah berbaik .

Jaga-jaga haa , sekarang aku belajar Tomoi daripada Tony Jaa aku okay ! :P

6 comments:

Asyraf Kamarul said...

suka dgn arikel ni...
yg gaduh dgn kwn n lambat baik tu mmg betul...kebanyakannya ego dorg tinggi...

Sifat Sombong Penghalang Untuk Menyelesaikan Masalah | Asyraf

Amirrah Zawani said...

x suka jugak org bgaduh sbb jantan..
i suka tgk perempuan gaduh dalam wrestling ja.. kelakar!! :)

wawaZIBANG said...

ASYRAF ; Betol . sokong , ego tinggi -.-

wawaZIBANG said...

AMIRRAH ; tak suka pun , tp kebanyakkan pmpuan mmg cmtu kan . Suka memalukan pumpuan yg maruah tinggi . HAHA :P

Munirah said...

memang ramai orang yang suke cakap belakang..bersepah-sepah. Bila tah diorang ni nak belajar cakap terus terang je. tak puas hati terus ckap..ini asyik simpan2, lepas tu kutuk belakang. cakap pengecut kang marah pulak..

wawaZIBANG said...

HAHA . Munirah ; mungkin mereka lebih selesa buat dosa kering kott . errr