Followers

Wednesday, 21 September 2011

Open minds with a different view .

Aku rasa aku cukup bagus tak ulangi kesilapan aku masa sekolah menengah dulu . Bila aku dah sambung belajar ke Ipoh nie , aku buat kerja sendiri , aku tak kacau orang , pergi kelas balik kelas aku tidur malam baru bukak buku , sampai memang tak ada waktu untuk aku berkenalan dengan semua warga di tempat aku belajar . Tapi kenapa aku buat tak tahu macam ini pun masih ada yang tak puas hati ? Masih ada yang sakit hati dengan tingkah aku ? Mengapa ? Kenapa ? Aku ada kacau kau tak ? Aku ada ngumpat kau tak ? TAK ADAAAAAAAAAAAA la pufukifimakfak !

Haha . Yang aku heran , kenapa hal yang kecik sekecil zarah muka bumi kau kutuk aku dalam facebook and the whole ITP know that is ME ? Kenapa ? Aku ada dalam lift and then cakap "bg la org dlm keluar dulu" ada ke aku cakap "hey bg org kuar dulu lah" "hoi bg aku yg rambut tak cukup nie kuar dulu lah" Hoiiii bagi la! Hello kawan yang sosial , kalau macam ini cara kau mengutuk orang , aku boleh jadi worse than that . Tapi aku betul punya beristigfar banyak-banyak semalam . Kenapa aku perlu memalukan diri aku sendiri dengan ngutuk kau balik ? Kalau diikutkan , kau kutuk aku pasal status itu, muka macam nenek, rambut nipis berguguran or whatever , kenapa kau jelous ke ? Rambut aku nipis tersusun tak mcm rambut kau selebet, sakai, tak terurus, nk kata lurus tak jgk sbb ada magie-magie , rambut berminyak berkelimumur aku tak ada pun :) Tapi kalau aku plak nk kutuk kau mcm nie , aku tak sosial macam kau . Aku jaga tingkah laku dekat tempat org , aku bkn berasal dari perkampungan mcm tempat kau, tempat aku sosial jugak tapi aku tak ada se-sosial kau . Selalunya orang kampung nie mmg terbawak-bawak sosial dia .

Benda kecik aje weh . Kau punya kutuk , nauzubillah . dan yang terakhir, perempuan dua orang yang bertudung itu, kau tak ada apa-apa masalah dengan aku kan ? Tapi kenapa kau masuk campur dgn kutuk sekali ? Kau tu dah lah bertudung , dah la pinjam barang orang, suka pakai barang orang , mmg muka tak tahu malu lah , tak mampu beli ek ? Sian . . . Yang sorang lagi , aku tahu dia selalu buat muka dari jauh, cuma aku tak nampak je, tapi aku tak faham kenapa dia sakit hati sangat dgn aku ? Dah terang dah kau memang menpunyai hati yang hitam sbb dengki dengan orang , kan ? aku cadangkan, bukak ajelah tudung kau tuuuuuuu! Tp pasal kau aku taknak faham pun kenapa kau sakit hati dengan aku, pegy jahanam sama kau .

"Ohh Allah swt , kau buat aku mengingat bahawa bukan senang hidup di tempat orang . Tp tak apa aku ambil sebagai suatu cabaran . Bukan sekali aku diuji sebegini . Ya Allah , kau tekadkan dalam diri aku bahwasanya aku datang ke Ipoh dengan Nawaitu ingin perbaiki diri , bukan melibatkan diri dalam perkara-perkara yang kau laknat seperti ini . Amin Ya Rabbal Al-lamin" .

6 comments:

Imran nyambek said...

aloo.chill lah awek.hehe

wawa meiko said...

Easy to say . Cuba la alami nya , mesti kau rasa nk rogol dia .

adQ :D said...

haha .. :)

Amirul Aqiim said...

sila bersabar..
mesti susah kan nak bersabar?
tpi nak buat macam mana..
kau kena sabar lah..
mulut orang, kita tak boleh nak halang.. :)

wawa meiko said...

Hahaha . Dia buat report polis .

Ada ka cakap aku suruh orang rogol dia . Dia rabun urop kott . Aku tulis "mesti rasa nak rogol" tp perasan aku suruh orang rogol . Ish ish , tak sangka dia buta urop .

Ujang9897 said...

garangnya..he