Followers

Wednesday, 16 March 2011

Sifir .

Assalamualaikum . Macam dah lama jer aku tak online dan ber-belog walking ken . Memang pn , ada lah dalam ompek hari . Kajang tak ada internet . Laptop ada tp broadband yang tak ada . So nanti aku online guna prepaid broadband aje lah . seperti yang disyorkan oleh abang aku . easy jee , bayar bila nak guna tenet, tak payah bayar bulan-bulan!

Okay, bukan ini yang aku nak ceritakan . ish ish =="
Siapa yang tak hafal sifir ? Siapa yang lupa sifir ? Angkat tangan ? Aku pun tak pasti aku hafal lagi ke tak sifir nie . Sebab aku rasa aku buat math SPM mcm tak pakai sifir je . Ehh yeke ? Errr , ada la kot guna sifir tp yang senang2 je . Tak ada lah mcm sekolah rendah dulu, masuk je chapter multiply , semua kena rujuk belakang buku . Hee .

Aku ingat lagi dulu, waktu darjah tiga . Ape tah nama cikgu tuu . Dia ganti cikgu aku bersalin, cikgu dah la garang, dia bg masa satu hari je hafal sifir, then nanti sorang2 baca depan dia dekat depan kelas . Aduyai, maw mengigil lutut aku weh . Puas la aku ngafal sifir-sifir tu dulu . Aku paling cuak sifir lapan . Sampai berulang-ulang "kejap cikgu, kejap . saya hafal" . Cikgu tu pun dah penat atau kesian kot, dia pun suruh aku duduk . fuhhh! Terima kasih lah cikgu sebab garang, kalau tak, sampai sekarang aku mengagau hafal sifir :D

Chapter algebraic memang guna sifir, so time tu mmg aku dah kira pro habis dgn sifir r ken , algebraic jela chapter yg aku minat . Masuk chapter lain aku dah malas, sbb tak paham :P

3 comments:

DuD said...

ehh ko hafal ke sifir? asal aku mcm x pasan je tahap sifir ko r? aku xde pantau ke? huaahahahaa..

wawa meiko said...

Haaa , tulah , aku nie pandai dalam diam .
Bila aku pandai , aku tak menunjuk nunjuk .

DuD said...

mmm...hafal sifir tu dah dikira pandai ke??