Followers

Thursday, 20 January 2011

Social Networking .

Laman web sosial . Sapa tak ada ? Tepuk dahi tanya minda anda . Semua orang ada . Mustahil ada yang TAK ADA . Kalau ada , aku bg seratus . Hihi . Zaman sekarang nie macam-macam jenis laman sosial ada , yang membolehkan kita berhubung dengan teman yang jauh , jarang berjumpa , yang tak kenal boleh kenal , daripada tak ada boyfriend terus ada , ehem! dan bagi aku , aku guna laman web sosial nie sebab nak saving kredit , jd nak hantar msg , hantar je kat "wall facebook" hahax . Tapi bila aku dah tak guna internet ? Meraba raba lah nak berhubung dengan kawan-kawan , itu time sanggup aje topup , iyer ke wawa ? Yeke kau reply msg kawan-kawan kau ? Hihi :P Yang penting dan yang masuk di minda aje aku reply . Buat apa membazir kredit ? Aku dah la tak bekerja , menganggur pula . Mana nak dapat duit topup ? Kalau ada boyfriend boleh lah mintak , wawa , jaga jaga sikit , akak kau membaca nie :D

Okay berbalik pada tajuk utama , kalau dulu aku kenal Myspace.com , sape tak kenal menda alah tu ? Tanya budak-budak Facebook , mesti dorang tahu munya! Myspace nie ntah la , apa kekurangan nya ek ? Komen-komen tu lembab kan ? Kita tak tahu pn orang komen apa kan ? Tp dulu aku tahu code-code nak menerjah masuk ke komen orang , Opsss! Maaf yer . Sekarang facebook tak payah nak check-check , semua nya terang-terang , nak bersembunyi pn payah! tp tuler , ade "chat box" kat bawah tu aje yang membimbangkan bf/gf kan ? Kan ? eleh , nak menafikan pula . Aku tahu lah sebab aku pena pikir bukan-bukan , kehkeh .

Lagipun Myspace nie banyak FAKERS , bagitahu aku , korang kenal semua bebudak dalam myspace korang ? Mezt ada yang kata tidak langsung , main approve je semua manusia , baek rempit , gay , les , sycho , semua ada , cuma kita aje tak perasan . Kalau Facebook nie selamat sikit , boleh kasi hide gambar , email dan tempat tinggal kita . And orang yang ber-facebook nie jarang approve orang sebarangan . Aku tak approve langsung gambar-gambar katun , stay kat tempat yang jauh selain kajang ? Apa ituu ? Maen add je nak tambah kawan ? Sepak nanti . Melainkan orang tu add aku dari Blog , aku approve . Hee . dan aku kenal Friendster , orang cakap friendster nie manusia berbangsa Cina aje menggunakannya , yakah ? Yer! Haha . Aku punya kawan kat friendster semua Cina , mana ada mat salleh . Dan seorang pun aku tak kenal! HAHA .

Dan sekarang twitter , Hi-5 , Tagged , skype , formspring , blambak! aku tak pena test satu pun . Maklum ler sapa lah aku . HAHA . Aku ada twitter , skype aje . Twitter aku selesa online di handphone . murah , rm2 henget seminggu . Skype nak ber-wabcaming dengan insan-insan terpilih , cewah! HAHA . Kau nak ke webcam dgn manusia siak ? Tak nak kan . Memilih kan ? Semua orang camtu , tp webcam nie bahaya! Aku trauma gila . Astafirullah-alazim , berani sungguh jantan tu ==" Okay okay cukup lah malas cerita .

Sekarang aku tengok budak umur 13tahun dah ada facebook yer ? Ish3, aku kenal myspace pn masa form2 , dasat bebudak sekarang . Aktif dalam pengunaan laman sosial nie membuatkan seseorang tu belajar sesuatu . Mcm dulu , mcm mcm aku belajar , HAHA . Tp tulaa , menda cmnie tempat kita nak menunjuk aje , kat luar tak berani nak menunjuk jadi menunjuk kat laman sosial aje lah ? Yer ? Betol ? Snap picture , fulamak! Berbeza fizikal di luar . Itu lah nama nya menunjuk . Dan kita tergaul dengan orang-orang kat dalam tu yang tah mcm mana jenis pergaulan nya . Tp ade setengah orang boleh agak seseorang tu mcm mana , jenis sombong ka , show off ka , bajet HOT ka , aku tahu tengok! HAHA :P yang paling teserlah , budak baru nak merasa laman sosial , kiki , kelakar kekadang , orang dah maju ke gunung , dia baru nak mendaki . Okay lah dah lah tak baik lah wawa! ish!

Renung-renung kan dan selamat beramal :D

6 comments:

asfira aminuddin said...

agak lah! budak sekarang da celik IT! myspace mmg loser sikit. hihi.

khairul said...

baru nk ber FB...hmm tua2 baru nk belajar

wawaZIBANG said...

Asfira ; myspace , nak testing arytu dh kena block pla . HAHA

wawaZIBANG said...

Khairul ; HAHA . yeke nie ? ish ish , mara lh org yg cpta fb tu baru skg terkenal :D

alia azmi said...

sy knal myspace msa 16 thn ..ketggalan ke sy ? hahaa

wawaZIBANG said...

ALIA ; Haha , ntoh ler . terpulang pada kebebasan persekitaran . wahaha