Followers

Saturday, 17 September 2011

Peluang .

Orang selalu cakap , peluang tak selalu datang . Tak kesah lah peluang apa , peluang kahwin dengan Dato ke , peluang melanjutkan pelajaran ke ataupun peluang supaya kita berubah sikap dan perangai . Bila kita dah dapat peluang yang hanya datang sekali tu , kenapa kita tak bersungguh-sungguh menyahut nya ek ? Kenapa kita tak bersungguh-sungguh untuk berubah ek ? Bukan apa , kadang-kadang aku pelik melihat kaum adam yang tak menghargai kaum hawa . Haha . You get it ? Yes im talking about couple now . Kita punya pulun baik punya nak menjaga hubungan nie tapi kenapa dia macam tak kesahhhhh je ? Well i've read somewhere that, "i dont need a girlfriends, im just need some happiness some space for me to alive" . Hmm . Kenapa dia macam taknak girlfriend eh ? Kalau dia tak nak , dia tak perlu declare couple dengan perempuan itu . Kenapa dia menafikan yang kadang-kadang perempuan nie boleh buat dia gembira ? Come on , kita diciptakan antara satu sama lain, why dont you appreciate us ?

Kes yang lain pula , dah bersama setahun . Berjuta dah peluang diberi, tapi kenapa tak bersungguh-sungguh ? Yer dia mmg bersungguh-sungguh, tapi kenapa tak buktikan ? Kadang-kadang kita yang kaum hawa nie terasa kekecewaan yang teramat sangat sangat sangat ! Kesal apetah lagi tapi kenapa kami semua mampu untuk memberikan peluang yang ke-seratus kali untuk kaum adam ? Kenapa mereka harus fikir, "bunga bukan sekuntum, perempuan bukan seorang" , yer aku akui itu , tapi korang harus fikir sama , yang kau dapat nie membosankan, tapi dia hormat kau tak ? Yang kau dah jumpa nie tidak membosankan, tapi dia hormat kau tak ? Pasti korang akan terfikir suatu hari nanti betapa lembutnya hari perempuan yang selalu mengalah dengan keegoan korang . Jangan ingat ego korang boleh mengatasi segala, tapi korang pasti diulit rasa sebersalah yang amat , itu time kau buat apa ?

Biarlah masa menentukan apa yang terjadi . Sebahagian pihak ada yang berusaha, ada yang tak berusaha :)

2 comments:

Akim Iqbal said...

wow. untungla

nub said...

betoi tu. point if view yg sgt syiokk.

*aku hope post ni dibuat bukan kerana benda yang jadi kat hang. =)