Followers

Wednesday, 2 March 2011

Siapa lagi teror memasak ? Lelaki ke Perempuan ?

Cehh . most of people will said that "chef selalunya siap ? Lelaki kan ? Tu Chef Wan" Haihh . Okay . Memang tak dinafikan . Selalu aku pergi kedai makan , or pergi makan memana , yang memasak kat dapur tu mesti lelaki! ==" Aku rasa perempuan sekadar ambil order sebab nk ade penarik kot , eh yeke ? Aku men hembos je cakap , jangan salah sangka :D

Selalunya masakan orang Kelantan yang sedap , mana aku pergi makan dengan mak , mesti warung tu , orang Kelantan munya . Dah la Kelantan , lelaki pula yang masak . Dah la lelaki , hensem pulok tuuuu . Dpt wat laki nie sonang hidup den . Hakhak . Tak ada la ambil kesempatan , kita kena tolong-menolong en di dapur , "I tolong u potong bawang je , siang ikan ayam, u lah eh yang" . agaga . ade tak lelaki yang tak kesah makan apa je ? Ada tak ? Ade tak lelaki yang mulut dia tak byk complain kenapa bini dia tak masak ? Aku rasa kan , awal-awal kawen memang ape pun laki kau tak kesah , tggu la 5-7 tahun nanti . Tak ke dia carik lain ?

Aku tengah lapar nie , tu yang tetiba ada entry pasat masak-memasak , the most best popular top mavelouse delicous cook is my mother laaaa wei! Mai datang makan masak lomak cili api mak den , walauweh , aku bertambah der . Tp aku tak minat masak lemak sangat , aku minat yang pedas-pedas punya , espessially , sambal! Nyam-nyam . Adui , dah la sekarang sedang berjauhan dengan ibunda . Padan muka kau wawa , duk dekat asyik bertekak , dah jauh baru kau cium wangi :D Hihi . Biasa lah aku dah sedar sekarang!

p/s ; Saja larik kan diri tanak cakap pasal aku pandai masak ape . Okay paham ? Good , wa chow duluk! L a r i k k k k k k k !

8 comments:

wawa meiko said...
This comment has been removed by the author.
DuD said...

ehem..ehem..

wawa meiko said...

Jangan terasaaa haa . Aku tengah lapar nie . Haha

JIJI YU said...

muehehe..ini mmg jelas,..sebab aku rase yang ayah aku mmg terrer masak..

wawa meiko said...

Ayah aku pun teror masak ! :D

Mr. Swift said...

Hahaha, lelaki always win. :p

wawa meiko said...

Youu pandai masak tak ? Nasi pun lembik :P

tomatokering :) said...

ceq terer masak..hahah :P

memang mostly laki yg masak kan.. huu