Followers

Sunday, 31 October 2010

Kes POLIS :D

Hahax~!

Today, eden polow mak den . errr , arynie aku ikut mak aku g kedai . Tolong dia bertukang kat kodai tuu . Cm bese aku slumber jee letak beg aku atas kerusi . Then masuk ke dapur tolong pape yg patu , mmg today costumer ramai . Weekends mmg ramai . Aku tak tersangke plak ade costumer tuu amek beg aku . Yelaa, dia perempuan yg dalam 30-an lah jugak , tak mgkin dia amek . Tp aku perasan dia jea yg duduk kt meja yg aku letak beg tu . Tahh dalam tak sedar && aku tak perasan, polis perempuan call number mak aku . Aku dgn suara mak aku serius jee, ape kes ? then mak pass hp kat aku .
Polis ; Hello, Siti Najwa ke ?
Aku ; err, yerr . Ade apo ?
Polis ; ade buat polis report tak sebelum nie tentang kehilangan IC atau dompet awk ?
Aku ; (blurr) huh ? err, dompet ? Sy rasa sy tade pgg dompet . Dompet tggl dalam kedai .
Polis ; Kedai mana ?
Aku ; (haiss, kedai cini laa) err, tecso ****** punya kedai .
Polis ; Beg awk ade tak ?
Aku ; adee, haa . Kejap sy nk tgk . ehh , takdaa !
Polis ; Td ade org dtg kat Balai Polis Beranang nie dan serahkan awk punya beg beserta beg dompet . Org tuu dari tesco ******* dan beg awk ade atas keta dia , jd dia engt beg dirompak ke, ape ke , dia hanta ke Balai Polis masa dia otw nk balik rumah . Nasib baik dlm dompet awk ade numb tel awk . Kalau tak sy nk pegi rumah awk anta kan aje IC awk nie .
Aku ; errr .(dalam keadaan tak taw nk ngomong hape) tapo tapo, nati mak den, ehh, mak sy pegi balai polis amek beg sy tuu . Terima Kasih bebanyok . Sy nk spm IC tadak t owg engt sy bangla pulak .
Polis : (tergelak plak dia) Okay, suruh mak dtg .

Haha . Tak cemas langsung aku nehhh ! Yalah , cmno nk cemas , dalam dompet tuu , duit pn tade . Kehkeh . Laen le tga dpt gaji mmg dompet tu dlm poket aku jea . Yg aku pn satu DOL jugak p letak beg kat atas kerusi tu pehal ? Ehh , suko ati den lah . Nahh , padan muko ekau wawa :P


Pada sebelah petang .
Ade sorang costumer neh , paling last sekali yg kuar dari kedai tu, lepas 5meja dah habis mkn . Costumer nie mmg kerek gilaa r en , dala sombong, pandang muka aku yg tga serve makanan pn tak, ai, kerek nya, ta padan gan TUA . Dah bayar2 tu, dia blah, Mak aku soh amek pggn tuu tp aku malas so aku lepak kt meja depan, charge hp dulu *pentingkan hp :P Pato costumer tu dtg balik ask . . .

Makcik kerek : Ade brg trtggl x ?
Aku : (dgn muka kerek) Barang hape ?
Makcik : Handphone .
Aku : Ntah .

Patu pegi kat mak aku . Tah ape dia ckp . Then dia blah , patu laki dia dtg pulak . Time tu aku gan Kak Ika lepak kt luar . Aku tak angkat2 lagi pggn tu *hahahax !


Husband dia : yeke tade hp kat cnie ?
Kak Ika : Yelah takda . Kalau ad kita org bg .
Husband : ade sesape dtg tak lepas pegi td ?
Aku : TAKDA !
Husband dia : Mustahil . Kalo tade org masuk lg mesti ade hp tu kat cnie .
Kak Ika : Ai encik nk tuduh kita org amek ke ?
Husband dia : Tak da la kalo ia pun mengaku lah . Kalau tak hal nie sy bole perbesarkan
Kak Ika : Kitaorg tak hingin amek encik , menambahkan dosa jee . Tade kalau tak percaya sngt, encik soh kitaorg mgaku SUMPAH pn kita org SANGGUP .
Husband dia : Okay kalau dah ckp cmto .

Aku , kak ika , mak , menyinggaaaaa jehh gn costumer yg bole nk dikata kan BO**** lah jugak enn . Setakat hp yg aku pn tataw brand hape , ta hingin haihh nk amek . Hp aku yg baru beli pn xpuas nk pakai . Then petang ckit polis pn dtg . . . Nak ape ? Ape lagi soal siasat lerr . First question & answer , TAKDA BUKTI NK TUDUH KITA ORG leerrrr . Cik Polis tu , Tade kak, dia tak puas aty cara pekerja akak nie td jawab soalan . Haaa , aaah ! Org tua yg sombong, bongkak && belagak mcm tu mmg patut diajar dgn KEREK balik . Tgk , Tuhan nk tunjuk sekejap jee , nyombong sesame UMAT ISLAM, last hp hilang, Tuhan punya kuasa jgk dgn xmengerak kan hati aku, kak ika or mak tok kemaskan tmpt dia mkn td . Tp dia tetap jugak nk menuduh . GO ON . BO*** punya costumer -,-
Sepanjang keberadaan di kedai tu mmg keja aku, kak ika && mak menyumpah je costumer tu . Bhahax !

5 comments:

atok said...

tahniah polis msia kahkah

wawa said...

Hape tahniah ?
POLIS tu pn kata menyusahkan aku jea kes MAKCIK poyo tuhhh =.=

azean said...

cust ko tu mmg sengal gile babas...setakat hp hilang tu bli je la baru..kecoh jek..hp brand ape?blackberry ke?..aku pon x hingin nk pakai wpun di offer oleh abg ipar ko tue..nyusahkan aku je...

wawa said...

ececehhh , cakap KENCANG nampak ?
Hahah , hp brand hape pn aku tataw , mcm mana nak amek .
Ishh , naseb malang toi kalau ade sepuluh org mcm tu kat dunia ini .

azean said...

allo...aku bkn ckp kencang doll...mmg tul abg ko tu offer aku soh pakai...aku je yg x nak...x sesuai...aku bkn bz gile sgt smp perlu nk surf intenet kt hp tuh...netbuk ku kan ada.....